Видове IPTV услуги освен предаване на класически телевизионни канали

Видео при поискване: Индивидуално предоставяне на видео съдържание, което позволява на потребителите да гледат всеки филм от медийната библиотека на VoD сървъра.

Близо до видео по поръчка (nVoD): Това е платена видео услуга, предназначена за множество потребители, абонирани за услуга nVoD. Графикът на излъчване на съдържание е съставен предварително и абонатите могат да разгледат графика и да гледат съдържание според интереса си.

Гледане на телевизия на запис: Телевизията на запис позволява на абонатите да гледат живи предавания в по-късно време. Предимство, което не ви кара да бързате за да не изпуснете дадено предаване. Програмите се записват до няколко дни и винаги можете да наваксате в удобно за вас време.

Телевизионни канали по поръчка (TVoD): Избраните телевизионни канали се записват, така че да могат да бъдат гледани, когато е удобно. Поради многото телевизионни канали, не всички могат да са с тази функция.

Телевизия на живо: Всички телевизионни канали се предават в реално време с минимално закъснение от основният излъчвател на дадената телевизия. Закъснението е от порядъка на няколко секунди.