Приложения за IP телевизия – платформа

Основно приложенията са създадени за мобилни устройства и съответно за платформи, които отговарят на дадени критерии.
Масово приложенията се предлагат за Android и определено за тази операционна система ще намерите много, които са доста различни, но с една основна цел – предлагане на IPTV съдържание.
За iOS (Apple) приложенията са предимно платени, но и в повечето случаи, качеството е гарантирано и легитимно.
Има други операционни системи (OS), за които има същите или други приложения, но това зависи от платформата на устройството. Например Телевизори – Samsung ползват системата Tizen и не всичко, което ще видите в Google Play за Android, ще го намерите и на Tizen. Същото е с LG – webOS и др. Разбира се в някои от случаите, ръчна инсталация с флашка, също ще свърши работа.
Трябва да се има предвид, че за всички приложения ще ви е нужно да имате оператор, който да ви предложи съдържание. Тези приложения в повечето случаи са със свободен достъп и се свалят/инсталират безплатно.
Някои доставчици предлагат свое приложение, с което ще ви предоставят и съдържание. В зависимост от оператора, плана му и изискванията му, цената може да варира.

Плюсове при ползване на IPTV приложения :

  • Малка или никаква инвестиция в хардуер.

  • Възможност за ползване върху мобилни устройства

  • Алтернативн метод при липса на друг.

Минуси при ползване на IPTV приложения :

  • Намалено качество/филтриране на предаваната картина

  • Не работещи интерактивни функции – гледане на запис, превъртане, субтитри/аудио

  • Нестабилност на приемане на услугата – прекъсвания, блокиране, лаг

  • Нулева защита на акунта и получената услуга

3TiVi препоръки за ползване на приложения

Ние от 3TiVi не ви препоръчваме да ползвате приложения за да гледате IP телевизия, защото не можем да ви насочим към приложение, което ще ви гарантира качество, стабилност, коректно излъчване и сигурност за парите, които ще платите.
Масово има безплатни приложения или такива, които в последствие ще ви искат абонамент и няма как да ви се гарантира, че всичко ще е наред. В повечето случаи ако ви е нужна поддръжка за това, което ползвате, няма да намерите.
Ако категорично желаете да „рискувате“ с апликация, ползвате платена такава за да може да имате евентуално обслужване от съпорт при нужда. В много от случаите операторите отказват да ви обслужват ако ползвате приложение и имате проблем.
Ние категорично ви насочваме към ползване на външно устройство MAG на фирмата infomir