• info@3tivi.com
  • b/3TiVi
  • Online
Как се ползва Timeshift:

Таймшифтът позволява на потребителя да се връща назад във времето за каналите, за които тази функция е пусната, както и да сваля на USB-диск записани предавания.

Тези канали са маркирани с икона "часовник".

Различните канали се пазят за различен интервал от време между 72 и 24 часа.

Съществуват два начина за използване на таймшифт:

Пауза и превъртане в режим "цял екран":

Докато гледате телевизия на цял екран, можете да натиснете бутон "Пауза" на дистанционното, за да спрете предаването в избран от вас момент, или бутон "Назад" за да се върнете назад във времето. При натискането на бутон "Назад" или "Напред", се появява информационна лента с изписан час. Докато лентата е на екрана, можете с цифрите от дистанционното да въведете точен час, до който искате да се върнете - например ако въведете 203015 ще се позиционирате в 20 часа, 30 минути и 15 секунди.

Списък със записани предавания:

Трябва да сте в режим "малък екран", в който в десния край на екрана се вижда телевизията, а в левия - списък с каналите

От този режим със стрелка надясно влизате в програмата на избрания канал, а с бутон "Info" - в графичната програма. И в двата случая принципът на работа е еднакъв. Предаванията, които могат да се гледат или записват, са отбелязани с оранжева точка над цифрите, показващи часа. Избраното предаване се пуска с бутон "OK", или се записва на USB-диск с жълтия бутон "Свали".

Заключени програми

Програмите за възрастни са изнесени в отделна секция, която е заключена с парола за родителски контрол.

Първоначално паролата е 0000. Моля, сменете я от меню "Настройки"

Освен каналите в секция "за възрастни", можете да заключите произволен друг канал. Отидете върху него в режим "малък екран" и натиснете бутона "App" на дистанционното. Въведете паролата. Пред името ще се появи знак "катинар" и в този канал ще може да се влиза само с парола. За да отмените заключването, натиснете отново бутона "App".

Заключените канали не могат да се превключват с бутоните "+" и "-", те могат да се избрат само от режим "малък екран".