IP Телевизия (IPTV)

IPTV (на английски: Internet Protocol TeleVision – телевизия през интернет протокол) представлява конвергентна услуга (или технология) за предоставяне на мултимедийно съдържание (видео, аудио, данни и/или интерактивни приложения) на крайни потребители чрез платформа, базирана на Интернет протокол (IP) с гарантирано качество

Еволюция в доставянето на телевизията

Аналогова телевизия — Програмата от телевизионното студио достига до зрителя, като сигналът се пренася чрез аналогов метод и се приема с антена (ефирна аналогова тв) или по кабел (кабелна аналогова телевизия). Повечето от нас знам как с влошаване на климатичните условия се влошаваше и услугата. Все още могат да се гледат телевизии по този начин.

Цифровата телевизия (или дигитална телевизия) е технология за приемане и предаване на движещ се образ и звук на разстояние (телевизия) с използване на цифров сигнал, за разлика от аналоговата телевизия, която се излъчва чрез аналогов сигнал. Този тип телевизия позволява излъчването на повече телевизионни програми в определена честотна лента, а също и предоставя допълнителни услуги като субтитри, разписание на телевизионна програма(EPG), допълнителни аудио-канали, програми по заявка и платени канали. Съвременните телевизори се произвеждат с вградени устройства за цифрова телевизия, но за приемане на цифров сигнал с обикновен (аналогов) телевизор е необходим цифров декодер.

IP телевизия – Интерактивната телевизия – IPTV е най-новият и модерен начин за разпространение на съдържание. Гледа се с допълнителна приставка set-top-box и поддържа всички модели телевизори. Сигналът на почти всички ТВ канали се приемат директно от студиата, където се излъчват. Това гарантира отлично качество на картината и звука. Преносната среда е директна оптична линия до сградата на клиента. От там сигнала се разпространява до STB устройството по кабела за Интернет. По трасето няма усилватели или други активни устройства, които да влияят на качеството.

Телевизията предлагана от нас е на базата на съвременна IPTV платформа, която позволява да паузирате, превъртате назад и напред, гледате предавания на запис, записване на флашка, да гледате филми от Интернет и много други.

  • За да използвате услугата е необходимо да имате интернет свързаност.
  • В цената не влиза устройството (set-top-box), възможно е да активираме ваше или да си закупите online.
  • Цената е за активация на едно устройство. За всяко следващо има отстъпка.